‘De eerste bespuiting op basis van de taakkaart is een feit!’

Net als bij het variabel planten heeft Van Iperen een bodempotentiekaart gemaakt. De medewerker plaats de kaart in onze eigen account en kunnen we zelf aan de slag met maken van een taakkaart. Dit keer kreeg ik trouwens nog wat hulp van de medewerkers van Van Iperen.

 

In het systeem hebben we zelf nog gegevens ingevoerd zoals de machinebreedte, het maximaal en minimaal aantal liters water, de middeldosering (min/max) en de stapgrootte. We kunnen aangeven in welke vorm de data beschikbaar moet komen, zodat de spuitcomputer het kan herkennen. Ook is er een rapport uit het programma te halen. Daarop staat hoeveel water en middel nodig is om te tanken voor het perceel.

 

Het overbrengen van de gegevens naar de CCI-spuitcomputer verliep makkelijk. Je moet even weten hoe het moet maar vorig jaar had ik het ook al gedaan. Dan is het dus tanken en rijden maar!

 

Op dit perceel van 6,5 ha waar zonder taakkaart een liter Stomp gespoten zou zijn (6,5 liter) is nu maar totaal 5,55 liter gespoten. Bijna een liter minder.

bron: NPPL